Jegykiadás

MO-TICK

Mobil, kisméretű, robusztus, nem irodai környezetben is könnyen alkalmazható kézi készüléken futó, jegykiadó megoldás, amely elsősorban közlekedési vállalkozások számára biztosít jegykiadási megoldást, de hatékonyan alkalmazható bármely feladatra, ahol belépési, használati jogosultságok jegy kibocsátásával, ellenőrzésével kerülnek azonosításra és nem telepített jegyadó berendezést alkalmaznak.
Az informatikai megoldás biztosítja: Jegykiadási és ellenőrzési alkalmazás mobil PC-re (PDA) Windows CE 5.0 vagy Windows Mobile operációs rendszeren.
MO-TICK ismertető letöltése (pdf)

Jegykiadás

Cégünk komoly tapasztalattal rendelkezik a közösségi közlekedés és személyszállítás (tömegközlekedés) területén a jegykiadási rendszerek tervezésében, fejlesztésében, kivitelezésében és üzemeltetésében. A céget alapító tulajdonos közel 15 éve a közúti (VOLÁN) és vasúti (MÁV) jegykiadási rendszerek fejlesztője és üzemeltetője. Ezekre a tapasztalatokra és know-how-ra támaszkodva cégre szabott, egyedi megoldásokat biztosítunk a viteldíj kiszámítás és jegykiadás teljes területén.

Közúti tömegközlekedést támogató jegykiadási rendszerek

A VOLÁN szakma számára busz fedélzeti, és állomási területre biztosítunk jegykiadási megoldásokat. Otthonosan mozgunk a jegykiadó pénztárgépek területén mind a fedélzet, mind az elővételi pénztárak esetében. A korszerű jegykiadási megoldásokat kombináljuk a legújabb kommunikációs megoldásokkal (WLAN, 3G) valamint a legkorszerűbb csipkártya alkalmazásokkal.

Az egyszerű vonal-, járatalapú vagy az átszálló állomásokkal variált útvonalkeresés, a helyközi és helyi díjszabások kezelése, a speciális jegyformátumok kiállítása, az integrált készletkezelés, a forda alapú vagy a helyfoglaló rendszerekkel kombinált jegykiadás feladatait is ellátó rendszereket biztosítunk ügyfeleinknek.

Vasúti tömegközlekedést támogató jegykiadási rendszerek

A jegyvizsgálói (kalauzi) rendszerek jelentik a cég specialitását, de komoly tapasztalattal rendelkezünk állomási feladatok ellátását végző rendszerek fejlesztésében is. A speciális vasúti díjszabás és szabályzatok alkalmazásában közel 10 évnyi tapasztalat alkalmazásával szállítunk megoldásokat partnereinek.

Széleskörű hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerre építve a földi jegykiadás számára jegykiadó automaták alkalmazását biztosítjuk a legegyszerűbb helyi közlekedési jegykiadó gépektől kezdve a teljes funkcionalitást biztosító érme és papírpénz elfogadást és visszaadást, bankkártya használatot lehetővé tevő automatákig.
Szolgáltatásaink a jegykiadás területén

Rendszertervezés

A személyszállítást végző vállalkozás igényeinek felmérése, a rendszertől elvárt funkciók feltérképezése és megállapítása. Megoldási variációk, koncepciók kidolgozása, elemzése és a döntés előkészítés elvégzése. A kiválasztott megoldások részletes kidolgozása, végleges rendszertervek, működési modellek és adatbázis tervek elkészítése.

Szoftverfejlesztés

Az rendszerterv megvalósítását a kiválasztott, vagy adott hardver környezetben legjobban alkalmazható programnyelven hajtjuk végre. Optimalizálva az adatbázis és hardver erőforrás eléréseket igazi front irodai alkalmazások elkészítését vállaljuk. Az operatív jegyadást végző programelemeken túl a háttérfeldolgozási-rendszer kapcsolatainak kialakítását, vagy akár a háttérfeldolgozó-rendszer elkészítését is vállaljuk.

Hardver kiválasztás és rendszerillesztés

A jegykiadási alkalmazások egyik sarokeleme a jegykiadást futtató hardver környezet kiválasztása, megtalálása. Cégünk tapasztalati és kapcsolati tőkéjét felhasználva egyedi hardver környezetet képes biztosítani a jegykiadási megoldáshoz. Szélsőséges és speciális környezeti feltételeknek megfelelő hardverek illesztését, rendszerbe integrálását és összekapcsolását biztosítjuk.

Rendszerintegráció

A jegykiadási rendszerek bevezetésével kapcsolatos teljes kérdéskör megoldására is vállalkozunk: a jegy alapanyag papír kiválasztásától kezdve a munkahelyi környezet kialakításán és az oktatáson keresztül a szükséges üzemben tartási feltételek kidolgozásáig.

Üzemeltetési megoldások kidolgozása

A rendszer bevezetése és elindítása után az üzemeltetés teljes horizontális és vertikális modelljét dolgozzuk ki. Ismerve az üzemelő rendszer minden elemét és paramétereit, életciklusát és használatát, optimális, hatékony üzemeltetési rendszert adunk át partnereinknek.

Üzemeltetés

A kidolgozott üzemeltetési modellt a valóságban is teljes funkcionalitással tudjuk biztosítani. A szervízelési és felhasználói támogatási feladatok ellátásától kezdve a rendszergazda vagy távfelügyeleti munkákon keresztül az üzemeltetési adminisztrációig és adatmozgatásig.

Rendszerkövető fejlesztések biztosítása

Minden általunk fejlesztett jegykiadási rendszerhez teljeskörű rendszerkövető fejlesztést biztosítunk a rendszer teljes üzemben tartáis idejére. Ezzel a szolgáltatással partnereink számára kiemelt biztonságot adunk termékeink hosszútávú alkalmazásához.

Bevétel elszámoltatás

A jegykiadási rendszerekhez kapcsolódó tapasztalatok alapján PC-s környezetben futó bevétel leszámoltató, elszámoló, összesítő háttér feldolgozó programok fejlesztését biztosítjuk. Ezeket a szoftvereket akár szerver kliens, akár egyedi gépeken alkalmazható verzióban szállítjuk.
Szolgáltatásaink a bevétel elszámoltatás területén

Rendszertervezés

A partnereink igényei szerint meghatározott és az általuk kért funkciók alapján a szoftverek koncepcionális, adatbázis és részletes tervezését biztosítjuk.

Hardver kiválasztás

A feladatot kiszolgáló PC-k és perifériák meghatározásán túl a gyártók árajánlatainak szakértő elemzésével biztosítjuk a hardver környezet kialakítását.

Szoftverfejlesztés

Cégünk biztosítja az leszámoló, elszámoltató, összesítő program modulok elkészítését a feladat méretéhez leginkább alkalmazható, költséghatékony adatbázis kezelő környezetben. A program tartalmazza a kommunikációs, az elemi adatfeldolgozó, az importáló és a törzskezelő modulokat, valamint a bevételi adatok és a készletmozgások kezelését továbbá a listákat, az archiválásokat készítő programrészeket.

Rendszerintegráció

A rendszer működőképessé tételének minden mozzanatát szervezve, végrehajtva és oktatva biztosítjuk a sikeres üzembe helyezést.

Üzemeltetési megoldások kidolgozása

Az üzemeltetési teljes horizontális és vertikális modelljét dolgozzuk ki. A szükséges humán erőforrás meghatározását, a kommunikációs igények és a költségek becslését elvégezve jól kalkulálható üzemeltetési modellt állítunk fel ügyfeleink számára.

Rendszerkövető fejlesztések biztosítása

Minden általunk fejlesztett szoftverhez teljeskörű rendszerkövető fejlesztést biztosítunk a program egész életciklusa, üzemben tartása alatt.

Pénztárgéptechnika

Több mint egy évtizedes tapasztalat alapján megbízható partnerük leszünk pénztárgépek kialakításában, fejlesztésében, magyarországi engedélyeztetésében. Mind a hardver kialakítás és fejlesztés, mind a teljes körű szoftver kívánalmak, megoldások biztosításában segítséget, aktív közreműködést ajánlunk.